Mi-a Ajuns…😏


De data asta mi-a ajuns până-n gât, ce rahat de furtună într-un pahar de apă, a determinat un singur termen folosit conform dex, în sensul corect al limbii române.

Până una alta am realizat mai bine câteva chestii:

-criza asta a trecerii anilor și negarea îmbătrânirii biologice, o au cam toți pe care i-am citit pe aici. Unii, care sunt destul de puțini, caută să-și găsească echilibrul și acceptă fenomenul fiziologic al îmbătrânirii, împăcându-se cu acest lucru și profitând din plin de fiecare zi.

-să nu te pună mama gaia să folosești termeni lingvistici, chit că sunt corecți, care să le sugereze îmbătrânirea, că-i apucă pe majoritatea istericalele, chit că l-ai folosit în dreptul altuia.

-se confirmă din plin că aproape orice cuvânt din română, funcție de cum este considerat că-i folosit, poate căpăta interpretări licențioase ori peiorative.

-o proporție înfiorător de mare dintre cei ce trec pe aici, nu interpretează mesajul direct cum a fost scris, ci îl recepționează cu sensuri ascunse, cu dedesubturi. E adevărat că se pot scrie și mesaje care lasă loc de interpretări și citiri printre rânduri, dar sunt și mesaje directe.

-se găsesc moraliști care-ți spun că, cine te-a pus să intri pe aici și să postezi, n-ai altă treabă, ei chiar contabilizând fiecare ce, cum și de câte ori. Pentru aceștia am o informare să le spun, prezentul loc este un blog personal unde scriu ce vreau, când vreau și cum vreau. Poate fi și  de discuție, iar pentru oameni educați nu se acceptă invectivele în comunicare, mai ales când te adresezi direct unei persoane. De aceea s-a inventat și posibilitatea blocării specimenelor prost crescute.

Sunt mai multe de spus, dar cred că ajunge pentru astăzi. În mod sigur însă, o să mai fie destui „ciudați”, iar eu dacă o să am ceva de spus, o să continui să …fluier.

Tag-uri:, , , , , , , , , , , ,

8 gânduri despre „Mi-a Ajuns…😏

 1. antonetamiron 7 august 2022 la 19:11 Reply

  Nu mor caii când vor câinii…🎩👍se poate ca la o vârsta să avem și ceva probleme la mansardă😅Iar celorlalți ..ipocriți le recomandam -‘joc de glezne’ sa le mai treaca înfumurările!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Geo 7 august 2022 la 19:07 Reply

  Dacă ești doamnă, nu șezi pe masă (la orice vârstă).
  Atât am avut de spus.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Violeta 7 august 2022 la 19:04 Reply

  Și eu pățit același lucru când am făcut o referire la aceeași postare .Toate mi -au sărit în cap că o jignesc .că îmi plac manele etc ceea ce nu avea nimic în comun cu remarca mea .Gura lumii slobodă..

  Apreciat de 2 persoane

Cu respect Ileana!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: