*Suflecarea Mânecilor*


Sunt adepta ideii de a se spune lucrurilor pe nume, pentru că în general multă lume trece peste situaţiile reale şi logice. Unii, fară prea mari cunoştinte de marketing au adus din occidentul ‘‘stralucitor‘‘ si orientul ‘‘tuturor posibilitaţilor‘‘ tot ceea ce ani de-a randul ni se parea un vis pentru a ne îmbrăca sau a mănca şi fară să se găndească la noi ( cei mulţi), au ridicat aceste ‘‘bucaţele de zahăr‘‘ aşa de sus, încât am fost obligaţi ca unii din noi să ne ‘‘ îndulcim‘‘ , să sărim aşa de sus, încat la coborâre ne-am ’’scrântit’’ rău de tot (bugetul). Alţii au abţinut şi au transformat produsele întreprinderilor unde lucrau în bunuri proprii, sau bunuri care sa fie că le trebuiau sau nu, erau cumpărate la preţ ‘‘legal‘‘ peste necesitaţile de folosire pentru a le face ‘‘ valută forte‘‘ pe piaţa si aşa săracă a acestor produse. Cum din intersectarea acestor întelegeri si interese, îndeobşte apar din intersectarea acestor întelegeri şi interese, îndeobşte apar convulsiunile şi distorsiunile, aşteptăm acum ca intensitatea apăruta din ‘‘primul foc‘‘ sa scadă pe parcursul întelegerii de către toți a necesitaţii. Trebuie sa spunem că o piață cu produse scumpe se transformă uşor într-un muzeu unde toată lumea intra, vede, ‘‘apreciază‘‘ şi plecă, iar o piată prea ieftină este, de asemenea, privită ca un lucru de prost gust, făcut de oameni care vor să se ‘‘sinucidă‘‘. Cei din întreprinderi ‘‘au tras‘‘ serios oxigen din scumpirea preţurilor, crezând că prin creşterea lor vor deveni peste noapte rentabili, neînţelegând (desigur, unii din ei) că aceasta este ca un drog care dă visuri frumoase la început şi moarte albă la final, printr-o producţie necompetitivă atât pe plan intern dar mai ales pe plan extern. Dacă aceştia se vor gândi să încorporeze în elemente de preţ de cost ’’sudoarea’’ lor provenită mai ales dintr-o gândire tehnică sub toate aspectele, concomitent cu aducerea nivelului de calitate al produselor la pragul posibilitaților de a fi măcar concurenți, atunci totul va fi logic și demn, intrând în economia de piață cu pași hotărâți pe ușa din față, astfel, ne furam o căciulă roasă. Singura noastră salvare este să ne suflecam mânecile, iar democrația să fie o stare generală normală, nu o șansă acoperitoare de nelegiuiri, căci a aștepta să-ți trăiești viața din salariu și a folosi dupa-amiezile zilelor lucrătoare pentru a juca table sa a bârfi în fața blocului, știind că sunt atâtea lucruri de făcut din care ies bani cinstiți pentru tine și pentru țară, este ca și cum ți-ai pregăti meticulos nenorocirea.

Tag-uri:, , , , , , , , , , , , , , ,

8 gânduri despre „*Suflecarea Mânecilor*

 1. calinakimu 20 Noiembrie 2015 la 12:47 Reply

  Mulțumesc, la fel și ție.
  Revoluția interioara, mai devreme sau mai tarziu se va produce. Unii sunt treziți, iar forta lor magnetică lucrează, cu știință sau fără de știința multora. Interioritatea noastră își cere dreptul la manifestare, suferă, iar neiubirea este cea mai grea boală a sufletului. Repet, mai devreme sau ami tarziu revolutia interioara ne va transforma si odata cu acesta transformare interioara se va transforma si lumea egotică din afara noastră.

  Apreciat de 1 persoană

 2. racoltapetru6 20 Noiembrie 2015 la 8:30 Reply

  Cam greu cu suflecatul mânecilor pe la noi. Mentalitatea pe care o avem zice că decât să cumpărăm un vin nobil și scump, mai bine să primim o poșircă ieftină și gratuită. Dolce far niente.

  Apreciat de 1 persoană

  • Ileana 20 Noiembrie 2015 la 12:30

   Asta cred și eu, la noi cine știe cand și cum…, cum spui tu (Dolce far niente.)🙂 ca doar lenea e cucoana mare la noi..🙂

   Apreciază

 3. calinakimu 20 Noiembrie 2015 la 6:27 Reply

  Singura șansă, după părerea mea, este să ne TREZIM !!! Este nevoie de o adevărată revoluție interioara individuală, fiecare pe cont propriu să resetam tot ceea ce educația la toate nivelurile ne-a condiționat gandirea, simțirea și reacțiile. Toate sistemele politice, economice, sociale și religioase au falimentat „in corpore”, toate plecand de la premiza greșita că omul este în mod fundamental egoist, că egoismul este un dat(?!). Democratia este o uriașă manipulare, ca și economia, așa zisă de piață, ca și celelate multe concepte corupte de care ne lăsăm amăgiți.Mai întai trebuie să conștientizăm realitatea și să acționăm în cunoștință de cauză, în loc să ne suflecăm manecile și să punem capul la cutie păstrandu-ne aceiași atitudine de sclavi ai unui sistem profund corupt….CRED eu…

  Apreciat de 2 persoane

  • Ileana 20 Noiembrie 2015 la 12:26

   Da, asta e ultima noastră sansă, insă doar cei tineri se mai implică. Ce adevar spui tu!!, Cât se poate de clar, o revoluție cu noi înșine dar…nu cred ca se va întâmplă vreodată, păcat. Ce crezi tu cred și eu, și poate incă mulți alți dar…mereu un dar…
   Weekend plăcut!❤

   Apreciază

  • Beta 20 Noiembrie 2015 la 13:08

   La noi nu exista simtul responsabilitatii, nu cred ca o sa fie cineva cinstit cu el insusi sa recunoasca ce-i gresit la el. la noi toti sunt destepti si frumosi.

   Apreciat de 1 persoană

  • calinakimu 20 Noiembrie 2015 la 17:27

   Reacțile oamenilor sunt aproximativ asemanătoare …La început, pentru a nu avea batăi de cap, pentru a fugi de responsabilitate, neagă realitatea, pur și simplu nu o acceptă, nu vor să iasă din turmă. Statul ii manipulează ducandu-i cu zăhărelul.
   Cand realizează evidența, realitatea crudă,minciuna, se revoltă, devin agresivi, justițiari, ies în stradă. Este o etapă scurtă urmată de depresie. Adică cred că sunt prea mici să lupte cu ditamai sistemul. În fine urmează acceptarea realitații AȘA CUM ESTE și devin pozitivi, lucizi, convingptori, emană încredere și insuflă curaj celorlalți.
   Cam astea sunt etapele unei treziri clasice, fără o implicare profund spirituală.

   Apreciat de 1 persoană

Cu respect Ileana!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Lacrimaroua

... e lumea mea si , te invit in ea ...

15 poems left by her

Către cititori: nu vă însușiți creațiile de pe acest site deoarece sunt proprietatea creatoarei. Conform Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor nu pot fi folosite fără acordul acesteia. Specificaţi sursa de inspirație!

Miss Ayo Délé

Le blog givré, pétillant et coloré pour tout ce qui me passe par la tête : mode, beauté, art, culture, cuisine, politique, société... / The frosted, sparkling and colorful blog for all that pass me through the head : fashion, beauty , art, culture, cooking, politics, society...

Strop de lumina

Aş vrea să fac cu tine ceea ce face primăvara cu cireşii...

Pays de poésie

Voyage en sonnets vers ailleurs avec Cochonfucius

liviu mataoanu

Personal page WordPress.com site

CENZURAT

Crede in ceea ce esti

Poetul Virtual

Învaţă să asculţi.

Victor Ilina

O încercare

Cristian Blog

„În spatele unui lucru banal se poate ascunde o întreagă poveste”

whisperer2

Just another WordPress.com site

Sâmburi

Niciun sâmbure nu e ceea ce pare a fi.

Comedie

Blog de Comedie

ZurliuBlog

"Trăiesc vremi de nebunie, dar, ca să le-nfrunt, îmi spun: Voi trăi cum mi se cere!... D-aia-s uneori... nebun.."--Goethe

arta si natura

O constiintă încarcată are nevoie sa se confeseze. O operă de artă reprezintă o confesiune. Albert Camus

Cristian Lisandru

festina lente - prin(tre) cuvinte

Freue dich auf Biene's Wordpress 2013

Ich bin nicht auf dieser Welt,um so zu sein, wie andere mich haben wollen.

Schau dich bei mir um und komme wieder

Der beste Weg, andere an uns zu interessieren, ist der an ihnen interessiert zu sein.

Emanuela Istrate

"Daca vrei să te înveţi – învaţă pe alţii!" – Cicero

Confesiunile unei tinere .🎭

Am sã scriu pânã când mintea îmi va fi secãtuitã de gânduri și pânã însuflețirea îmi va pieri în marea paradisiacã a Universului serafic.

cala19ani

Jurnalul unei studente din București

by Natasha Alina

Blog de scriitor

SumitOfficial's Blog

Continuous Progression, Exponential Growth.

chezgeorgiana

„Lumea este imperfectă. Contează, însă, nu cum o găseşti când vii, ci cum o laşi când pleci. Încearcă să laşi în urma ta lucrurile un pic mai bune decât le-ai găsit.” (Aurelian Silvestru)

Poeta ta preferată

Lasă-mă să-ți dau azi! Mâine s-ar putea să-ți cer!

Where Words Daily Come Alive

A Word Press Blog Which Will Make You Smile

jurnalul unei femei puternice

Unele femei aleg să își urmeze bărbații, în timp ce altele aleg să își urmeze visul. Dacă nu știi ce cale să alegi, amintește-ți următorul lucru: cariera nu îți va spune niciodată că nu te mai iubește.

Wide Awake But Dreaming

Slip into my thoughts and do watch your step

Blogul unei tipe oarecare

"O zi în care nu ai râs este o zi pierdută"

annazidezi

Bine ati venit pe blogul in care veți găsi momente,trăiri,întâmplări din viata mea.

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

mikesteeden

THE DRIVELLINGS OF TWATTERSLEY FROMAGE

time 2 photograph

I sell ideas, not photos

From Far Away 🔛

When something is meant to be yours, it will be.

mysuccessisyoursuccess

Just another WordPress.com site

Despre trup şi suflet

Primăvara din sufletul tău ar trebui să fie capabilă să dezghețe iernile din sufletele celor din jur. Alege să fii primăvara pe care ai dori să o vezi în ceilalți. Poți începe cu un zâmbet. (:

„ALTERA PARS”

Autor: ERWIN LUCIAN BURERIU. Materialele, grafica și fotografiile îmi aparțin. Pe frontispiciu -„Hagymatikum” din Mako (Ungaria)

%d blogeri au apreciat asta: