*Suflecarea Mânecilor*


Sunt adepta ideii de a se spune lucrurilor pe nume, pentru că în general multă lume trece peste situaţiile reale şi logice. Unii, fară prea mari cunoştinte de marketing au adus din occidentul ‘‘stralucitor‘‘ si orientul ‘‘tuturor posibilitaţilor‘‘ tot ceea ce ani de-a randul ni se parea un vis pentru a ne îmbrăca sau a mănca şi fară să se găndească la noi ( cei mulţi), au ridicat aceste ‘‘bucaţele de zahăr‘‘ aşa de sus, încât am fost obligaţi ca unii din noi să ne ‘‘ îndulcim‘‘ , să sărim aşa de sus, încat la coborâre ne-am ’’scrântit’’ rău de tot (bugetul). Alţii au abţinut şi au transformat produsele întreprinderilor unde lucrau în bunuri proprii, sau bunuri care sa fie că le trebuiau sau nu, erau cumpărate la preţ ‘‘legal‘‘ peste necesitaţile de folosire pentru a le face ‘‘ valută forte‘‘ pe piaţa si aşa săracă a acestor produse. Cum din intersectarea acestor întelegeri si interese, îndeobşte apar din intersectarea acestor întelegeri şi interese, îndeobşte apar convulsiunile şi distorsiunile, aşteptăm acum ca intensitatea apăruta din ‘‘primul foc‘‘ sa scadă pe parcursul întelegerii de către toți a necesitaţii. Trebuie sa spunem că o piață cu produse scumpe se transformă uşor într-un muzeu unde toată lumea intra, vede, ‘‘apreciază‘‘ şi plecă, iar o piată prea ieftină este, de asemenea, privită ca un lucru de prost gust, făcut de oameni care vor să se ‘‘sinucidă‘‘. Cei din întreprinderi ‘‘au tras‘‘ serios oxigen din scumpirea preţurilor, crezând că prin creşterea lor vor deveni peste noapte rentabili, neînţelegând (desigur, unii din ei) că aceasta este ca un drog care dă visuri frumoase la început şi moarte albă la final, printr-o producţie necompetitivă atât pe plan intern dar mai ales pe plan extern. Dacă aceştia se vor gândi să încorporeze în elemente de preţ de cost ’’sudoarea’’ lor provenită mai ales dintr-o gândire tehnică sub toate aspectele, concomitent cu aducerea nivelului de calitate al produselor la pragul posibilitaților de a fi măcar concurenți, atunci totul va fi logic și demn, intrând în economia de piață cu pași hotărâți pe ușa din față, astfel, ne furam o căciulă roasă. Singura noastră salvare este să ne suflecam mânecile, iar democrația să fie o stare generală normală, nu o șansă acoperitoare de nelegiuiri, căci a aștepta să-ți trăiești viața din salariu și a folosi dupa-amiezile zilelor lucrătoare pentru a juca table sa a bârfi în fața blocului, știind că sunt atâtea lucruri de făcut din care ies bani cinstiți pentru tine și pentru țară, este ca și cum ți-ai pregăti meticulos nenorocirea.

Anunțuri

Tag-uri:, , , , , , , , , , , , , , ,

8 gânduri despre „*Suflecarea Mânecilor*

 1. calinakimu 20 Noiembrie 2015 la 12:47 Reply

  Mulțumesc, la fel și ție.
  Revoluția interioara, mai devreme sau mai tarziu se va produce. Unii sunt treziți, iar forta lor magnetică lucrează, cu știință sau fără de știința multora. Interioritatea noastră își cere dreptul la manifestare, suferă, iar neiubirea este cea mai grea boală a sufletului. Repet, mai devreme sau ami tarziu revolutia interioara ne va transforma si odata cu acesta transformare interioara se va transforma si lumea egotică din afara noastră.

  Apreciat de 1 persoană

 2. racoltapetru6 20 Noiembrie 2015 la 8:30 Reply

  Cam greu cu suflecatul mânecilor pe la noi. Mentalitatea pe care o avem zice că decât să cumpărăm un vin nobil și scump, mai bine să primim o poșircă ieftină și gratuită. Dolce far niente.

  Apreciat de 1 persoană

  • Ileana 20 Noiembrie 2015 la 12:30

   Asta cred și eu, la noi cine știe cand și cum…, cum spui tu (Dolce far niente.) 🙂 ca doar lenea e cucoana mare la noi.. 🙂

   Apreciază

 3. calinakimu 20 Noiembrie 2015 la 6:27 Reply

  Singura șansă, după părerea mea, este să ne TREZIM !!! Este nevoie de o adevărată revoluție interioara individuală, fiecare pe cont propriu să resetam tot ceea ce educația la toate nivelurile ne-a condiționat gandirea, simțirea și reacțiile. Toate sistemele politice, economice, sociale și religioase au falimentat „in corpore”, toate plecand de la premiza greșita că omul este în mod fundamental egoist, că egoismul este un dat(?!). Democratia este o uriașă manipulare, ca și economia, așa zisă de piață, ca și celelate multe concepte corupte de care ne lăsăm amăgiți.Mai întai trebuie să conștientizăm realitatea și să acționăm în cunoștință de cauză, în loc să ne suflecăm manecile și să punem capul la cutie păstrandu-ne aceiași atitudine de sclavi ai unui sistem profund corupt….CRED eu…

  Apreciat de 2 persoane

  • Ileana 20 Noiembrie 2015 la 12:26

   Da, asta e ultima noastră sansă, insă doar cei tineri se mai implică. Ce adevar spui tu!!, Cât se poate de clar, o revoluție cu noi înșine dar…nu cred ca se va întâmplă vreodată, păcat. Ce crezi tu cred și eu, și poate incă mulți alți dar…mereu un dar…
   Weekend plăcut! ❤

   Apreciază

  • Beta 20 Noiembrie 2015 la 13:08

   La noi nu exista simtul responsabilitatii, nu cred ca o sa fie cineva cinstit cu el insusi sa recunoasca ce-i gresit la el. la noi toti sunt destepti si frumosi.

   Apreciat de 1 persoană

  • calinakimu 20 Noiembrie 2015 la 17:27

   Reacțile oamenilor sunt aproximativ asemanătoare …La început, pentru a nu avea batăi de cap, pentru a fugi de responsabilitate, neagă realitatea, pur și simplu nu o acceptă, nu vor să iasă din turmă. Statul ii manipulează ducandu-i cu zăhărelul.
   Cand realizează evidența, realitatea crudă,minciuna, se revoltă, devin agresivi, justițiari, ies în stradă. Este o etapă scurtă urmată de depresie. Adică cred că sunt prea mici să lupte cu ditamai sistemul. În fine urmează acceptarea realitații AȘA CUM ESTE și devin pozitivi, lucizi, convingptori, emană încredere și insuflă curaj celorlalți.
   Cam astea sunt etapele unei treziri clasice, fără o implicare profund spirituală.

   Apreciat de 1 persoană

Cu respect Ileana!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Cu o moarte toti suntem datori, dar cui dracu' ?

Viata e dulce la inceput si amara la sfarsit

SKYLINE REPORTS

comedy magazine

DRAGOS G. CALINESCU - de la silabe la artă

DRUMUL UNUI PÂRÂU CĂTRE OCEAN

SUNT UN ADOLESCENT REBEL

.... si asa vreau sa raman...

EARTH CHANGE MZ

Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului in cautarea SINELUI, a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia, gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat, pentru el va fi acelasi lucru, fiindca A FI TU INSUTI este cea mare binecuvantare a EXISTENTEI. Un om adevarat, sincer, care cunoaste IUBIREA si COMPASIUNEA intelege ca oamenii sunt orbi, inconstienti cu spiritul adormit ~ OSHO (CARTEA DESPRE BARBATI)

iaripi

Să ne împrietenim cu noi!

Just reading my books

Doar citește!

La Gigel

La râma tăvălită

CLIPE DE RAI DIN IADUL MEU

SCRIE! Nu sta degeaba că degeaba stai

11iunie.ro

Democrația sună bine!

Socio Oriflame:Únete conmigo:@ladyniculina

Un año y un mes con éste blog. Aqui en mi blog voi a enseñar los cosmético de Oriflame ,trucos, consejo de belleza,descuentos y novedades.Contactame si quieres venir probar cosméticos gratis !

TIMES OF LION

Exposing Truth

Julia Streetstyle Blog

Fashion Blogger, Designer, Globetrotter

cocinaitaly

comida italiana

ecaleopi

Bine ati venit! Welcome!

ORME SVELATE

la condivisione del dolore è un dono di amore da parte di chi lo fa e di chi lo riceve

gânduri însingurate

eu cu gândurile mele… şi… atât!

In a Love World

"Where love rules, there is no will to power; and where power predominates, there love is lacking. The one is the shadow of the other." Carl Jung

Cititor necunoscut

citește ce vrei, când vrei, cum vrei

Universul astral

"Dubito, ergo cogito, cogito ergo sum."_ René Descartes

În Înaltul Cerului

Candelabrele cerului atârnate de bolta universului.

La capatul curcubeului

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

călătorru'

“Să trăieşti pe Pământ poate fi scump, dar include o călătorie gratuită în jurul soarelui în fiecare an.”- A.B.

Cărți Analogii Antologii

Blog Marius Andrei : cărți filme recenzii analogii antologii

natycalinescu (NATY ELA)

Smile! Tomorrow will be better than today!

VatiClanul Papal

Nu lua viata-n serios, oricum nu vei iesi viu din ea!

vorbebune

visând cu ochii deschiși

Croatia, the War, and the Future

Ina Vukic - Croatia: people, politics, history, economy, transition from communism to democracy

Căsuța Din Povești cu poveşti

Semeni o faptă, culegi un obicei; semeni un obicei, culegi un caracter; semeni un caracter, culegi un destin. – Dalai Lama

Superduque

Mi patria es todo el mundo.

ChronosFeR

Música, Literatura, Fotografia, Cinema,Cultura.

jdubqca

poetry by j matthew waters

Purplerays

spiritual enlightenment and self improvement

Lacrimaroua

... e lumea mea si , te invit in ea ...

GÂNDURILE DINTRE PAGINI!

Cărțile educă spiritul!

Illusion's Street

străduţa mea de iluzii

doar, o viaţă

eu trăiesc, când să fiu supărat

69

Cel mai bun mod de a face dragoste e sa faci sex!

IMENSITATEA IUBIRII CU MARIA BOTNARU

Ce poate fi mai frumos ca poezia și mai dulce ca iubirea?

Incercari

de ginduri

Gara pentru noi

blogul Renatei

.*♥**♥*★ *♥*..*♥*. BERNARD *♥**♥*★ *♥*..*♥*.

♥♥ ♥♥ MES PLUS BEAUX BISOUS D'AMITIES A VOUS ♥♥ ♥♥

Lumea lui Alexandru

Despre viaţă, oameni, natură, flori, animale, locuri şi lucruri

Alioşa

File de jurnal

%d blogeri au apreciat asta: